Bruschette met verse tomaat

Carlo · Hapjes · Italiaanse keuken · 5-10 min · Vegetarisch

Bruschette met tomaat

Een van mijn favoriete antipasti! Met lekkere zomertomaatjes, verse basilicum en eventueel wat kappertjes haal je zo de zomer binnen.

Ingrediënten

  • 2 rijpe, smaakvolle tomaten
  • 1 knoflookteentje
  • verse basilicum
  • goede olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Snij de tomaten in fijne stukjes. Versnipper een aantal blaadjes basilicum en doe die bij de tomaten. Overgiet met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vervolgens kan je op verschillende manieren te werk gaan: vermits rauwe knoflook erg kan doorsmaken en soms wat op de maag liggen, kan je:

  • ofwel de knoflook in grove plakjes snijden en die aan het mengsel toevoegen, even laten marineren (min. een halfuur) en de plakjes er dan weer uithalen. Vervolgens wrijf je je geroosterd brood in met een door midden gesneden teentje knoflook
  • ofwel de knoflook heel fijn snipperen, aan het mengsel toevoegen en er niet meer uithalen
  • ofwel helemaal geen knoflook gebruiken

Het hangt dus van je persoonlijke voorkeur ;). Serveer wat van het mengsel op stukjes geroosterd brood en geniet!

Deel dit recept: Tags: Hapjes · Italiaanse keuken

Reacties

Echt onwijs lekker recept! Ga ik zeker vaker maken. Net als de gegrilde courgettes. Die waren ook heerlijk. Ciao ciao!

Ook zeer lekker in een liggend lepeltje met wat prijscheuten en versnipperde Gandagam er bovenop.

Veel gemaakt. Erg lekker!!!

Heerlijk !

dit lijkt mij echt heerlijk, fruitig,en knapperig
ik ga het zeker maken.

Zo simpel en toch zó lekker!