Bloody Mary

Hélène · Cocktails · 5-10 min · Vegetarisch

Bloody Mary is één van die cocktails waarover duizend-en-één verhalen over bestaan. Ik kies er eentje uit: "This drink hails from Harry's New York Bar in Paris, and was first mixed by "Pete" Petoit. When Pete came back to New York City in the 1930's, he introduced the Red Snapper as America's first Bloody Mary. It was made with Gin, as Vodka was just emerging as a new spirit to American palates. The name may be attributed to Mary Tudor, the daughter of Henry VIII, who was declared illegitimate when Henry divorced her mother in 1532 to marry Anne Boleyn. She had a brief five year tenure as Queen and managed to kill off most of her Protestant adversaries. She was known as "Bloody Mary". Another account is that a patron said it reminded him of a girl named Mary he knew at the Bucket of Blood Club in Chicago."...maar er bestaan ongetwijfeld nog een ziljoen andere versies...

Ingrediënten

  • Vodka
  • tomatensap
  • 1 limoen
  • Tabasco
  • Worcestershire Sauce
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Meng 50 ml vodka met 180 ml tomatensap. Breng op smaak met het sap van een halve limoen, enkele druppels Tabasco en Worcestershire Sauce en snuifjes peper & zout. Dien op in een gekoeld longdrink glas

Deel dit recept: Tags: Cocktails

Reacties

Een snuifje selderijzout en cajennepeper en/ of gemalen zwarte peper doen het ook niet slecht in deze prachtige coctail, giet alles in een mengbeker of shaker samen met een paar blokjes ijs, schudden die handel en uitschenken in een in de diepvries gekoeld whisky glas, santé !!

michiel deze ga ik zeker maken.

Hoort hier niet een stengel bleekselderij in? Je ziet het wel vaak.

uisteekend lekker mag men de hoeveeltijd van votka verhoogen