Bloemkool op zijn italiaans

Fanny · Bijgerechten · Italiaanse keuken · 5-10 min · Vegetarisch

Eens iets anders als de klassieke bloemkool met bechamelsaus. Heel lekker met pasta en heel veel parmezaanse kaas !

Ingrediënten

Bloemkool, 500 gr 2 tot 3 eetlepels olijfolie (afhankelijk van de grote van je pan) 1 of 2 ansjovissen (in olie) 1 teentje look 1/2 rode chilipeper snuifje zout indien gewenst

Bereidingswijze

1. Snij de bloemkoolroosjes in hapklare stukken. 2.Verwarm de olijfolie in de pan (middenhoog vuur), voeg de ansjovis toe, wacht tot het helemaal is opgelost in de olie (kan wel een beetje spetteren). 3. de versnipperde chilipeper en look toevoegen, even laten aanfruiten, 4. de bloemkoolroosjes toevoegen, goed blijven omroeren gedurende enkele min (ongeveer 5 min), 5.Een half glas water toevoegen, deksel op de pan, vuur op een laag pitje en gedurende 10 minuten laten stoven. 6.Proeven, indien nodig bijkruiden met een beetje zout. Het is nog lekkerder met geroosterde pijnboompitten en verse platte peterselie, die voeg je dan op het einde toe.

Deel dit recept: Tags: Bijgerechten · Italiaanse keuken