Appelflappen op mijn manier

Melissa · Nagerechten en gebak · 35-40 min · Vegetarisch

Super lekker, zeker eens proberen als je enorm van zoetigheden houdt!

Ingrediënten

-Zoete appels (2 stuks)
-Suiker (3 soeplepels, eventueel nog een beetje meer)
-Water
-bladerdeeg (te koop in de diepvries afdeling bij Gb of Delhaize) (in vierkantjes!!)
-1 ei
-Groffe korrels suiker

Bereidingswijze

-Zet een kopje met water naast het vuur.
-Schil je appels en haal het klokhuis eruit.
-Snijd je appels in kleine blokjes.
-Doe een beetje olijfolie in een kookpot, en als deze heet genoeg is, voeg dan de appelblokjes toe en laat ze stoven/koken tot appelmoes.
-Voeg op tijd en stond water toe zodat de appeltjes niet verbranden.Voeg ook de suiker toe.
-Proef dan of je het al zoet genoeg vindt, indien niet, voeg dan nog suiker toe.
-Breek een eitje en doe het wit ervan in een potje.
-leg ondertussen je bladerdeeg vierkantjes klaar en doe eiwit op de randjes ervan (dan kleven ze vast aan elkaar wanneer je ze dichtplooit).
-Haal je appeltjes van het vuur, maar doe ze niet té heet op je bladerdeeg.
-Doe je appelmoes in het midden van de vierkanten.
-Plooi deze dicht als je genoeg eiwit op de randen gewreven hebt.
-Neem nu een mes en neem dit met de snijkant naar boven.
-Zet 2 vingers op het deeg, en duw het mes, met de snijkant naar BOVEN, ietsjes naar binnen in het bladerdeeg. Zo krijg je golfjes in het deeg.
-Wrijf nu heel de bovenkant van het deeg in met eiwit.
-Strooi hierop veel grove suiker.
-Zet je appelflapjes op een ovenschotel met ovenbestendig, met boter ingesmeerd, papier.
-Zet je appelflappen gedurende 20-25 minuten in de oven op 180°.

Eet smakelijk!

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

zeer goed

mmmmmmmmmmmmm het was zo lekker ik kon er niet afblijven

laat het jullie smaken doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii