Ingrediënten
Voor 2 personen: 1 kop pijnboompitten, 1 kop verse basilicumblaadjes, 1 teentje knoflook, 250 gram spaghetti (kies de dunste soort), verse pecorino, olijfolie, peper en zout.
Bereidingswijze
Pesto! Weer zo een geniale uitvinding van de Italianen. Pesto kan je niet alleen als pastasaus gebruiken, maar ook als smeersel op broodjes of als dip. Mix de pijnboompitten, de knoflook, de basilicum samen met twee eetlepels geraspte pecorino en een scheutje olijfolie fijn (met de mixer of een blender). Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta in voldoende gezouten water al dente. Giet af en meng de pesto er doorheen. Italianen doen er daarna meestal geen kaas meer op, maar aangezien pecorino zo lekker is, mag het voor een keer...
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Ik heb net mijn pesto gemaakt met notensla en met walnoten (wegens nog grote voorraad) ipv pijnboonpitten. Heb de citroen geprobeerd en dat blijkt oké! Ik doe er wel niet zoveel noten in hoor! Lekker!
Monik · 12/11/08
hoe zit het me de rucola?
sjoert · 16/05/07
dacht ik ook,
kan je gewoon invriezen weet je...
dries · 04/09/10
ik wil nu niet lastig doen he. maar als je groene kruiden met zuren mengt dan worden deze juist sneller bruin!
pieter · 20/10/09
heeft er iemand tips om verse pesto (langer) te bewaren?
Inge · 31/03/08
Voeg hier nog wat verse, rauwe tomatenbrunoise en gebakken scampi's aan toe: een feestmaal!
Debby · 01/03/06
De ingrediênten zijn er, maar ik neem minder pijnboompitten, dubbel zo veel basilicum en olijfolie. Als de saus wat ""vloeibaarder "" is, mengt ze zich beter met de pasta, vind ik.
Karine Cauwels · 20/08/06
Ook tomantenpesto is erg lekker.
Kijk maar eens op http://www.dolcevia.com/artman2/publish/Soep_amp_Sauzen_37/Recpespom.shtml voor het recept.
Natascha · 05/04/09
Ik doe er het sap van een halve citroen bij dan verkleurt de pesto niet zo snel bruin: giet er in het potje een half centimetertje olijfolie op, die je er kan afgieten als je het opnieuw wil gebruiken en kant en klaar invriezen heb ik ook al geprobeerd en is ook nog heel lekker.
Madeleine · 20/08/08
Nou, het heeft me gesmaakt
Franske · 15/10/07
je kan basilicum vervangen door rucola,
geeft een andere toets
Frots · 02/11/07
Heerlijk !!!
De saus is nog lekkerder als je de pijnboompitten roostert !!!!
Ook met parmesaan is het fantastisch, in geen tijd klaar en puur genieten.
Sabine · 17/12/07