Ingrediënten
1 pak prei, 1 runds bouillonblokje, 1 kip bouillonblokje, olijfolie, peper, zout.
Bereidingswijze
Snij elke preistengel tot waar het groen begint in fijne stukjes. Spoel ze goed in een vergiet. Stoof de stukjes een vijftal minuten met wat olijfolie in een soepketel. Giet er daarna water bij tot de stukjes onder staan. Kruid het met peper en zout en laat op het vuur staan om te koken. Voeg er, als het water kookt, het runds bouillonblokje aan toe en roer goed. Als de prei zacht is geworden, dan mag je de soep van het vuur halen. Mix de ingrediënten met een mixer glad. Afhankelijk van hoe dik je de soep wil, kan je er meer water aan toevoegen. Je kan er naar smaak nog peper en zout en een kippe-bouillonblokje aan toevoegen.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Simpel en lekker !
Grazie
Diego · 27/12/07
Super soepje en echt lekker. Een aanrader voor wie weinig tijd heeft en toch vers en gezond wil eten.
elly · 06/01/08
Jullie spenderen meer tijd aan de berichtjes, dan aan de soep zelf :)
AIRKE · 04/12/11
probeer deze soep eens met cocosmelk. Je weet niet wat je eet!!!!!!!!!
catrien van tee... · 24/08/09
Dank uu voor het recept , maar het was niet lekker snorry x
Tara en juno · 23/01/12
Probeer nog een keer om er nog wat groene paprika en een courgette bij te doen ...
Linda · 27/03/08
Ik heb zojuist die soep gemaakt! Heel lekker! Misschien nog een tip : na het mixen heb ik nog wat (gaar) kippewit in stukjes toegevoegd, echt heel lekker!!!
Charlotte · 05/04/08
Ik neem 2 uien, snij het in stukken, laat het even aanbakken tot mijn ui mooi glazig is. Dan doe ik er prei er bij even laten stoven dan doe ik wortel ju erbij
die ik nog over had dan laat ik men groente goed koken tot het zacht is
dan mix ik het en zeef het door een propere theedoek en een klein beetje room er bij ik doe er niet veel kruiden bij omdat ik de room al heerlijk vind
peter · 13/01/09
Prima en poepsimpel recept! Ben nog maar leerling-tovenaar in de keuken, maar heb nu toch met drie preien een lekker soepeke gemaakt op deze koude winteravond.
Johan · 21/12/10
Ziet deze soep wit of groen want ik ben voor het school opzoek naar een soep dat wit ziet en kinderen graag lusten. Heeft er iemand een ide?
Noella · 12/05/08
Heel heel lekker!!!!!
Natuurlijk en zonder veel te veel fikfak!
Fabienne · 08/04/06
ik vind het heel gewoontjes
greta · 28/12/09
eigenlijk is het te gewoontjes vind eens een ander recept uit!!!
greta · 28/12/09
Héél gemakkelijk en héél lekker !!
sabine mathijs · 17/01/10
Ik woon in Logroño, La Rioja (lekkere wijnstreek) Spanje. Mijn Spaanse kindjes en Spaanse man hebben hun bordje volledig leeggemaakt. Ik ben op zoek naar typische vlaamse gerechten (eenvoudig als het kan) om hier voor mijn vrienden te maken. Dit week-end heb ik kaaskrokketen, witloof met hesp en kaassaus en pannekoeken als nagerecht gemaakt, voor enkele vrienden en het was een echt succes. Helpen jullie my met andere gerechten? Alvast Bedankt
Tania · 09/02/10
zeer zeer goed !!!
tars · 21/11/06
Heerlijk recept, ik heb vandaag preisoep gemaakt. En de kinderen vonden het ook heerlijk. Bedankt.
thijssen · 30/12/06
Dit is een recept dat iedereen kan maken. Geen massa ingrediënten zoals meestal het geval is. Bedankt
Andreas · 20/01/07
het is gemakkelijk om te maken en snel klaar.
bedank
ann · 20/10/07
Ben echt een amateur in de keuken, maar dit is echt gelukt! Lekker!
Denise · 22/05/09
Simpel en lekker...
Tineke · 15/09/08
Ik woon in Alicante (Spanje), en mijn Spaanse vrouw zegt dat dit geen soep is, maar wel puré. Rare jongens die Spanjaarden zou Obelix zeggen. Mijn Vrouw en kinderen vinden het wel heel lekker, want hebben alles opgegeten, en niets voor mij overgelaten. Awel dat is wel bangelijk, want nu moet ik weer nieuwe puré maken.
Maarten Vermeer · 15/09/08
simpel, lekker niet te veel ingrediënten. Meer moet dat niet zijn. Thx.
Tim · 02/11/07
wat betreft de witte soep voor Noëlla: bloemkoolsoep ! Heb zelf nog niet geprobeerd maar een vriend van me is daar de specialist in en die voegt als geheim ingrediënt een klein beetje cuuriepoeder toe (niet teveel natuurlijk want anders wordt je soep geel :-) ) Success! Ik begin nu aan de preisoep btw !
An Van Soom · 24/09/08
als je het echt superlekker wil, moet je er vóór het pureren eens een 150 g gorgonzola doormengen.
jef mostmans · 26/07/10
Super! Heb er een beetje gember bijgedaan.
biagio · 01/11/16