Sauzen en dips

Toegevoegd door Terry | Aantal bezoeken: 6135

In het kader van mijn zoektocht naar dé beste tomatensaus moet ik zeggen dat deze poging tot nu toe mijn ideaal het best naderde. Je kan deze saus gewoon gebruiken bij pasta of, naargelang het gerecht, aanvullen met olijven, kappertjes, ansjovis, spek, aubergine...

Toegevoegd door Carlo | Aantal bezoeken: 32120

Zeer heet, dus uitsluitend voor liefhebbers!

Toegevoegd door Denise | Aantal bezoeken: 7127

De beste saus voor bij aardappeltjes, barbeque, biefstuk, etc., etc.!

Toegevoegd door Caroline | Aantal bezoeken: 8180

Telkens ik deze dipsaus maak, zijn de chips in een mum van tijd op. Meestal nog voor onze invitees er zijn...

Toegevoegd door Carlo | Aantal bezoeken: 15284

Toegevoegd door Fanny | Aantal bezoeken: 6552

Getrouwd met een man die wantrouwig staat tegenover nieuwe gerechten, heb ik het toch geriskeerd deze groentesalsa klaar te maken voor vrienden. Hij weigerde ervan te proeven en heeft dan maar een hard gekookt ei gegeten met sla! Waarop de vrienden replikeerden : in de toekomst maken we dat we hardgekookte eieren in huis hebben als jullie komen eten! Hij kon er dan toch al mee lachen.

Toegevoegd door Denise | Aantal bezoeken: 4772

Zelfs in het godvergeten Myanmar kwamen we deze wereldberoemde Mexicaanse dipsaus tegen. Tegenwoordig kant en klaar te koop in de supermarkt, maar heel gemakkelijk en zo veel lekkerder zelfgemaakt.

Toegevoegd door Hélène | Aantal bezoeken: 158022

Deze tomatensalsa is heel eenvoudig en heerlijk bij alles (vlees, vis, groenten, rijst, tortilla´s...).

Toegevoegd door Carlo | Aantal bezoeken: 6629

Dit lekker dipje heb ik ontdekt op reis in Tunesië. Het is doodeenvoudig en heel snel klaar, maar met wat vers stokbrood o zo lekker!

Toegevoegd door Carlo | Aantal bezoeken: 7284

Humus

Ik heb het recept van deze heerlijke kikkererwten-pasta uit eerste hand van een Palestijnse vriendin, die dit steevast maakt bij etentjes. Ik voeg er zelf nog een beetje za'atar aan toe, een Palestijnse mengeling van kruiden, sesamzaadjes en zeezout.

Toegevoegd door Carlo | Aantal bezoeken: 15980

Griekse Kalamata olijven zijn donkerrood van kleur en hebben een heel zachte, fruitige smaak. Ze zijn ook heel lekker ingelegd in olijfolie en mediterraanse kruiden. Je kan deze tapenade samen met een gewone groene en zwarte olijventapenade maken. Presenteer de tapenades in mooie kommetjes en je hebt een eenvoudig maar heel lekker voorgerecht!

Toegevoegd door Carlo | Aantal bezoeken: 6690

Nog een heerlijk dipsausje (heerlijk op stokbrood), kan eventueel ook als pastasaus gebruikt worden (zoals pesto). Ik ben zot van kappertjes dus van zodra er kappertjes inzitten ben ik al verleid. Voor het eerst geproefd bij Mieja en thuis zelf wat aangepast en goedgekeurd door de bende.

Toegevoegd door Hélène | Aantal bezoeken: 6702

Dit sausje kan warm of koud opgediend worden.

Toegevoegd door Denise | Aantal bezoeken: 5310

Dit recept heb ik van Peter Goossens Klassiekers. Het is wat aangepast aan mijn mogelijkheden. U bent gewaarschuwd: het vraagt tijd en moeite. Voor een gepensioneerde leerkracht en een gepassioneerd hobbykokje is dat geen probleem. Voor mensen die uit werken moeten, is het dat wel. Het resultaat is echter superheerlijk. Weet wel: dit is geen gerecht! Het dient tot verdere gerechten. Maak dit dus vooraf.

Toegevoegd door Willy Delcart | Aantal bezoeken: 4046

Oh zo lekker, oh zo vers en oh zo eenvoudig ! Je wil NOOIT meer looksaus uit een potje ! zet wél een fles water naast je bed 's nachts :-)

Toegevoegd door elisabeth | Aantal bezoeken: 32873

Toegevoegd door Denise | Aantal bezoeken: 6300

Dit is een killer dip! Mediterraans op en top, ideaal bij een droog wit wijntje op een terrasje, in de zon...

Toegevoegd door Carlo | Aantal bezoeken: 16339

Nog een heerlijk pikant sausje dat niet in de koelkast mag ontbreken.

Toegevoegd door Hélène | Aantal bezoeken: 6966

Toegevoegd door wesley | Aantal bezoeken: 7473

1 2 »